See on Scoop.itCommunication design

Google earth has partnered with a research team at the University of Maryland in the realization of an interactive, digital map that highlights global deforestation.

The data used has been compiled from the results of a decade long analysis of 654,178 landsat images. each color indication on the interface corresponds to collected informational evidence: red — forest loss from 2000-2012; blue — forest gain from 2000-2012; magenta — both loss and gain; green — forest extent.

See on www.designboom.com

See on Scoop.itCommunication design

Social media has become an essential part of our daily lives, but, with so many networks out there fighting for our attention which networks are we really using? Overall, 72% of adults over the age of 18 used a social network in 2012. Currently Facebook is still the most popular site with 62% of adult global Internet users actively logging in, with nearly half of these users active on Twitter too…

See on dashburst.com

See on Scoop.itCommunication design

Luminous Moon-Gate was designed in 2013 for the Taichung City Cultural Center International Competition. The objective was to design a public library and fine arts museum to distinguish itself as a city with arts and culture at its core. To achieve this, the design firm was tasked with creating accessible, attractive, and flexible space, and a rich social and recreational learning environment.

The Moon-Gate follows the philosophy that, with a commitment to improving society, architecture is inherently sustainable. High porosity between buildings allows wind to freely flow around the exteriors; low porosity materials facilitate better control over water and heat retention. Filtration systems throughout the interior and under-slab ventilation maintain steady temperatures. High-efficiency photovoltaic panels installed on top of the library and museum take advantage of the large surface area exposed to the sun, while energy-efficient lighting provides energy savings.

See on thedesigninspiration.com

See on Scoop.itCommunication design

The Ecorium of the National Ecological Institute in Seocheon-gun, South Korea promotes a design concept by SAMOO Architects and Engineers that reflects three key concepts:

“From the Nature,” “Be the Nature,” & “With the Nature.” 

The first is expressed by the dynamic, organic lines of the Institute and its grounds.  The second uses cutting-edge technology to recreate ecological environments by aligning greenhouses with the optimal amount of sunlight for each one.  The third includes visitors who immerse themselves in the complex ecological experience.  The Ecorium is poised to become a landmark in green research, education, and exhibitions.

See on architecturelinked.com